SBS vs APP

Den grundliggende forskel ligger i at SBS tagpap gummi baseret og APP er plastik baseret.  En modificeret bitumen membran ( MBM) tag er et system udviklet ved at tage de kvaliteter af en BUR systemet sammen med de kvaliteter af en enkelt -lags tag. En standard MBM tag bør have en base underpap eller lag, svarende til BUR system, så en overpap svarende til enkeltlags løsning.

At opdele det , er en bitumen membran sammensat primært af polymer - bitumen forstærket med et eller flere lag af stof , såsom polyester , glasfiber , eller en kombination af begge . Strygning , hvis det anvendes, omfatter mineralske granulat , slagger , aluminium eller kobber .

Bitumen er generelt brugt som en traditionel fugtisolering medium - asfalt - modificeret med ataktisk polypropylen ( APP ) , styrenbutadienstyren (SBS) , syntetisk gummi eller andre midler, der vil forbedre asfalt egenskaber. APP og SBS er de mest almindelige bitumen modifiers .

Den mest almindelige bitumen er , er:

  • SBS ( styren -butadien-styren ) ændrer asfalten ved at danne en polymer netværk inden for bitumen. SBS giver bitumen gummi -lignende egenskaber og bedre beskyttelse mod aldring og vejrlig. De fleste SBS modificeret tagpap er enten sat i varmt mopping asfalt, fakkel - anvendt eller klæbet med kold - proces lim. SBS bitumen plader , der ikke har fabrikken anvendt granulat eller folie belægninger brug for en form for field- anvendt ultraviolet beskyttende belægning.
  • APP ( ataktisk polypropylen ) er en termoplastisk polymer , som danner en ensartet matriks i asfalten . Dette øger bitumen ydeevne ved at øge sin UV-resistens, øge sin fleksibilitet ved lave temperaturer , og forbedre dets strømningsmodstand ved høje temperaturer . APP bitumen plader anvendes generelt ved hjælp af en propan -drevne fakkel. Applikatorer bruge varmen til at blødgøre bitumen på undersiden af tagpappen. membranens underlag bliver en smeltet klæbemiddel, der strømmer på substratet og derefter afkøler til dannelse af en vandtæt klæbende binding . Nogle APP plader kan også anvendes med kold - proces klæbemidler


Basisark / shingling af filt

MBS betragtes ikke en indbygget up tag, men betragtes som en enkelt -lags . Alligevel opfordres til at installere en base plade / underlag . Svarende til opbygget tag systemer bør en entreprenør anvende en af følgende:

  • Standard glasfiber filt (2- lags fiberglasplatform (minimum) eller en 3 -lags base)
  • Belagt glas - fiber filt
  • Coated organisk følte


Dette er at beskytte tag system fra enhver vandindtrængning og beskytte isoleringen mod varmen fra brænderen . Efter lagene er blevet installeret, så MBS tagsystem kan installeres . Af ovennævnte grunde har vi klassificeret MBS tag systemet som en opbygget tag.

Belægningsarbejde:

  • mineralske granulater
  • metalfolie
  • Asfalt (varm eller kold anvendt)
  • Heat- reflekterende belægninger